RO | RU | EN

Calendar

Noutăți патриархия.ru

Panorama Mănastirii

Statistica vizitatori

Acum pe site: 7
Astăzi: 94
Săptămînal: 1958
Lunar: 11358
Pe 3 luni: 31551

PROCESIUNEA ÎNCONJORULUI BISERICII MĂNĂSTIRII HÂNCU CU OCAZIA SĂRBĂTORIRII HRAMULUI

   După oficierea sfintei şi dumnezeieştii Liturghii, la Mănăstirea Hâncu, credincioşii împreună cu ierarhii şi soborul de preoţi au participat, în mod tradiţional, purtând icoane în mâini, la procesiunea  înconjorului bisericii, ca simbol al mărturisirii învierii lui Hristos. În timpul înconjorului au fost citite pericopele evanghelice ale învierii şi s-a cântat troparul sfintei cuvioase prăznuită astăzi. Această practică frumoasă este un moment de autentică trăire ce ne revelează în chip vădit actul mărturisitor al dreptei credinţe de către credincioşi, dar şi faptul că suntem trecători  pe acest pământ.

    De asemenea, creştinii  ce au venit astăzi în numar mare să se roage şi să ceară ajutorul şi mijlocirea cuvioasei Parascheva către Sfânta Treime s-au bucurat de posibilitatea de a se închina părticelelor de moaşte ale sfintei care se află de mai mult timp ca semn de binecuvântare la sfânta mănăstire.

    După încheierea procesiunii şi a Te Deum-ului, toţi creştinii au fost invitaţi la o agapă creştină, pregătită de maicile şi surorile mănăstirii.

Din aceiaşi categorie

MULȚUMIRE DE LA TINERII PARTICIPANȚI LA VACANȚA DIN BULGARIA ADRESATĂ PREASFINȚITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI PENTRU SUSȚINERE
15.08.2016 - http://www.atosmd.net

Nevoinţele şi viaţa Cuviosului Părintelui nostru Sava cel Sfinţit
18.12.2011 02:00 - Vieţile Sfinţilor pe luna decembrie

MASS-MEDIA LE FĂUREŞTE TINERILOR IDEALURI CARE NU LE POT ADUCE BUNĂSTAREA ÎN VIAŢĂ
05.06.2012 - Fragment din interventia Patriarhului Moscovei, Kirill, cu ocazia celei de-a IV-a Adunari a liderilor religiilor traditionale ale lumii, Astana,Kazahstan / iunie 2012