RO | RU | EN

Calendar

Noutăți патриархия.ru

Panorama Mănastirii

Statistica vizitatori

Acum pe site: 12
Astăzi: 23
Săptămînal: 1587
Lunar: 8300
Pe 3 luni: 39293

PROCESIUNEA ÎNCONJORULUI BISERICII MĂNĂSTIRII HÂNCU CU OCAZIA SĂRBĂTORIRII HRAMULUI

   După oficierea sfintei şi dumnezeieştii Liturghii, la Mănăstirea Hâncu, credincioşii împreună cu ierarhii şi soborul de preoţi au participat, în mod tradiţional, purtând icoane în mâini, la procesiunea  înconjorului bisericii, ca simbol al mărturisirii învierii lui Hristos. În timpul înconjorului au fost citite pericopele evanghelice ale învierii şi s-a cântat troparul sfintei cuvioase prăznuită astăzi. Această practică frumoasă este un moment de autentică trăire ce ne revelează în chip vădit actul mărturisitor al dreptei credinţe de către credincioşi, dar şi faptul că suntem trecători  pe acest pământ.

    De asemenea, creştinii  ce au venit astăzi în numar mare să se roage şi să ceară ajutorul şi mijlocirea cuvioasei Parascheva către Sfânta Treime s-au bucurat de posibilitatea de a se închina părticelelor de moaşte ale sfintei care se află de mai mult timp ca semn de binecuvântare la sfânta mănăstire.

    După încheierea procesiunii şi a Te Deum-ului, toţi creştinii au fost invitaţi la o agapă creştină, pregătită de maicile şi surorile mănăstirii.

Din aceiaşi categorie

ADUNAREA ORDINARĂ A PROTOPOPIATULUI CĂLĂRAŞI
28.10.2016 - Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

PREASFINŢITUL PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI, A OFICIAT SLUJBA ACATISTULUI ÎN CINSTEA "ICOANEI MAICII DOMNULUI DE LA HÎRBOVĂŢ" LA CATEDRALA EPISCOPALĂ DIN ORAŞUL UNGHENI
29.05.2013 - Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

ÎNTREVEDEREA PREASFINȚITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI CU PREASFINȚITUL MARCHEL, EPISCOP DE BĂLȚI ȘI FĂLEȘTI, LA MĂNĂSTIREA HÎNCU
13.09.2013 - Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni