RO | RU | EN

Calendar

Noutăți патриархия.ru

Panorama Mănastirii

Statistica vizitatori

Acum pe site: 4
Astăzi: 391
Săptămînal: 2414
Lunar: 11229
Pe 3 luni: 35650

PROCESIUNEA ÎNCONJORULUI BISERICII MĂNĂSTIRII HÂNCU CU OCAZIA SĂRBĂTORIRII HRAMULUI

   După oficierea sfintei şi dumnezeieştii Liturghii, la Mănăstirea Hâncu, credincioşii împreună cu ierarhii şi soborul de preoţi au participat, în mod tradiţional, purtând icoane în mâini, la procesiunea  înconjorului bisericii, ca simbol al mărturisirii învierii lui Hristos. În timpul înconjorului au fost citite pericopele evanghelice ale învierii şi s-a cântat troparul sfintei cuvioase prăznuită astăzi. Această practică frumoasă este un moment de autentică trăire ce ne revelează în chip vădit actul mărturisitor al dreptei credinţe de către credincioşi, dar şi faptul că suntem trecători  pe acest pământ.

    De asemenea, creştinii  ce au venit astăzi în numar mare să se roage şi să ceară ajutorul şi mijlocirea cuvioasei Parascheva către Sfânta Treime s-au bucurat de posibilitatea de a se închina părticelelor de moaşte ale sfintei care se află de mai mult timp ca semn de binecuvântare la sfânta mănăstire.

    După încheierea procesiunii şi a Te Deum-ului, toţi creştinii au fost invitaţi la o agapă creştină, pregătită de maicile şi surorile mănăstirii.

Din aceiaşi categorie

ACATISTUL "SF.CUV.PARASCHEVA" LA MANĂSTIREA HÎNCU
11.05.2012 08:57 - Serviciul de presă a Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

PREASFINŢITUL PETRU A PUS PIATRA DE TEMELIE A REŞEDINŢEI EPISCOPALE DE LA MĂNĂSTIREA HÎNCU
13.09.2011 - Biroul de Presă al Prea Sfinţitului Petru Episcop de Ungheni şi Nisporeni

RAPORT DE ACTIVITATE PE ANUL DE STUDII 2011-2012, AL SEMINARULUI EPARHIAL DE TEOLOGIE ORTODOXĂ "CUV.PAISIE VELICICOVSKI" DIN OR.UNGHENI, PREZENTAT LA ÎNMÂNAREA DIPLOMELOR DE ABSOLVIRE
08.07.2012 - Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni