RO | RU | EN

Calendar

Noutăți патриархия.ru

Panorama Mănastirii

Statistica vizitatori

Acum pe site: 6
Astăzi: 161
Săptămînal: 2244
Lunar: 11823
Pe 3 luni: 32384

PROCESIUNEA ÎNCONJORULUI BISERICII MĂNĂSTIRII HÂNCU CU OCAZIA SĂRBĂTORIRII HRAMULUI

   După oficierea sfintei şi dumnezeieştii Liturghii, la Mănăstirea Hâncu, credincioşii împreună cu ierarhii şi soborul de preoţi au participat, în mod tradiţional, purtând icoane în mâini, la procesiunea  înconjorului bisericii, ca simbol al mărturisirii învierii lui Hristos. În timpul înconjorului au fost citite pericopele evanghelice ale învierii şi s-a cântat troparul sfintei cuvioase prăznuită astăzi. Această practică frumoasă este un moment de autentică trăire ce ne revelează în chip vădit actul mărturisitor al dreptei credinţe de către credincioşi, dar şi faptul că suntem trecători  pe acest pământ.

    De asemenea, creştinii  ce au venit astăzi în numar mare să se roage şi să ceară ajutorul şi mijlocirea cuvioasei Parascheva către Sfânta Treime s-au bucurat de posibilitatea de a se închina părticelelor de moaşte ale sfintei care se află de mai mult timp ca semn de binecuvântare la sfânta mănăstire.

    După încheierea procesiunii şi a Te Deum-ului, toţi creştinii au fost invitaţi la o agapă creştină, pregătită de maicile şi surorile mănăstirii.

Din aceiaşi categorie

ÎN DUMINICA DINAINTEA ÎNĂLŢĂRII SFINTEI CRUCI PREASFINŢITUL PETRU A OFICIAT SFÎNTA ŞI DUMNEZEIASCA LITURGHIE LA MĂNĂSTIREA HÎNCU
26.09.2011 - Biroul de Presă al Prea Sfinţitului Petru Episcop de Ungheni şi Nisporeni

Tăierea capului Sfîntului Prooroc Ioan Botezătorul (11 septembrie) - film documentar
10.09.2011 06:03 - Vieţile Sfinţilor pe luna august

STRĂLUCIREA ȘI MIREASMA DUHOVNICEASCĂ DIN VIEȚILE SFINȚILOR
08.07.2016 - Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni