RO | RU | EN

Calendar

Noutăți патриархия.ru

Panorama Mănastirii

Statistica vizitatori

Acum pe site: 4
Astăzi: 391
Săptămînal: 2414
Lunar: 11229
Pe 3 luni: 35650

DIN ACTIVITATEA SECTORULUI EPARHIAL, RELAŢII CULTURALE

    Marţi 25 octombrie 2016, în incinta Casei Limbii Române din or. Ungheni, a avut loc o activitate cultural-artistică dedicată poetului Dumitru Matcovschi. Cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, la invitaţia doamnei Rodica TOMA, director al Casei Limbii Române, a fost prezent la activitatea menţionată şi prot. Ştefan RÎMBU, preşedintele Sectorului Eparhial, Relaţii Culturale.

     În cadrul activitaţii elevi ai liceilor din oraşul Ungheni, dar şi din raion, au recitat poezi, au cîntat melodii pe versurile poetului şi au înscenat roluri din piesele scriitorului. Prin toate acestea, dar şi prin cuvîntările oferite sa urmărit de a evidenţia şi a arăta importanţa şi valoarea atît a operei cît şi a persoanei poetului Dumitru Matcovschi.

     În cuvîntul oferit prot. Ştefan a adus din partea Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni cuvinte de apreciere şi de felicitare organizatorilor acestei festivităţi culturale. A menţionat importanţa acestei festivităţi, cît şi a personalităţii marelui poet, în opera căruia este vizibil sentimentul religiozităţii. Opera lui Matcovschi este valoroasă nu doar pentru aprecierea şi premiile pe care l-ea luat, ci mai cu seamă pentru faptul că reflectă din abundenţă omenie, bunătate, curaj, patriotism, sinceritate şi alte valori umane. În încheiere prot. Ştefan a recitat din creaţie proprie o poezie dedicată marelui poet.

     În virtutea colaborări fructuase şi implicarea activă în diverse activităţi culturale, doamna Rodica TOMA, a oferit protoireului Ştefan RÎMBU diplomă de gratitudine. La rîndul său prot. Ştefan a adus din partea Episcopiei sincere mulţumiri pentru apreciere, asigurînd că şi mai departe Episcopia de Ungheni şi Nisporeni va colabora pe tărîmul cultural cu Casa Limbii Române.

     De asemenea la festivitatea culturală pe lîngă profesori şi alţi participanţi, a fost prezent şi domnul Petru LANGA, vice-primarul oraşului Ungheni, care a adus din partea primăriei cuvinte de felicitare şi înaltă apreciere atît a organizatorilor, cît şi participanţilor. 

Din aceiaşi categorie

DE SĂRBĂTOAREA SFINŢILOR ARHANGHELI MIHAIL ŞI GAVRIIL PREASFINŢITUL PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI A LITURGHISIT LA MĂNĂSTIREA ,,CUVIOASA PARASCHEVA” HÎNCU
21.11.2014 - Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

PREDICA ROSTITĂ DE PREASFINŢITUL PETRU EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI ÎN BISERICA ,,SFÎNTUL IOAN CEL MILOSTIV" DIN CĂLĂRAŞI, ÎN DUMINICA A IV-A DUPĂ RUSALII
14.07.2014 - Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

PREASFINŢITUL PETRU, A OFICIAT SFÎNTA ŞI DUMNEZEIASCA LITURGHIE, ÎN PAROHIA CU HRAMUL „TUTUROR SFINŢILOR” DIN SATUL BUCIUMENI, RAIONUL UNGHENI
21.12.2013 - Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni