RO | RU | EN

Calendar

Noutăți патриархия.ru

Panorama Mănastirii

Statistica vizitatori

Acum pe site: 7
Astăzi: 86
Săptămînal: 1958
Lunar: 11358
Pe 3 luni: 31551

SLUJBĂ ARHIEREASCĂ ÎN BISERICA „CUV. PARASCHEVA” DIN S. SARATA GALBENĂ, R-NUL HÎNCEȘTI

         Duminica, 30 octombrie 2016, biserica „Cuvioasa Parascheva” din comuna Sarata Galbenă, raionul Hâncești, s-a bucurat de prezenţa Chiriarhului Locului în locașul și localitatea dată prilejuită de împlinirea a o 120 ani de la tîrnosirea sfîntului locaş.

         Astfel în dimineaţa zilei, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a fost întâmpinat călduros de protopopul de Hâncești, Protoiereul Serghei SLĂNINĂ, preotul paroh – protoiereul Feodor ZAGNAT și Dna preoteasă Olimpiada ZAGNAT, și preoții slujitori veniți să coliturghisească cu Stăpânul lor.

    După citirea pericopei evanghelice Episcopul a ținut un cuvânt de învățătură, explicând pericopa evanghelică de astăzi.

       La sfârșitul sfintei Liturghii s-a săvârșit un Te Deum pentru sănătatea pentru parohul bisericii împreună cu clerical bisericii Protoiereul Octavian SOLOMON, şi tuturor creștinilor din sat, la finele căruia Parohul bisericii, Protoiereul Feodor ZAGNAT, a fost decorat de către ierarh cu Medalia Eparhială „Sf. Ap. Petru şi Pavel” gradul I, Dna preoteasă Olimpiada ZAGNAT, la fel cu Medalia Eparhială „Sf. Ap. Petru şi Pavel” gradul I, clericul bisericii Protoierul Octavian SOLOMON, a fost decorat cu Medalia Eparhială “Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” gradul II, iar fii părintelui paroh, Lilian şi Nicolae ZAGNAT, au fost decoraţi cu Medalia Eparhială „Sf. Ap. Petru şi Pavel” gradul I, pentru aportul considerabil la renovarea şi înfrumuseţarea sfintului locaş şi alţi ctitori şi binefăcători au fost decoraţi cu diploma arhiereşti.

         Preotul Paroh a adus sincere mulțumiri Preasfinției Sale pentru prezență și rugăciune, meționând că este un eveniment destul de important pentru localitatea Sărata Galbenă.

         Stăpânul a mulțumit pentru invitație și cuvintele frumoase adresate, dar a adus și câteva cuvinte de întărire celor prezenţi la slujbă.

 

Din aceiaşi categorie

BEŢIA – CEI CE-ŞI BEAU MINTEA
31.01.2013 12:25 - Biroul de presă a Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

LA MOSCOVA AU DEMARATLUCRĂRILE SESIUNII DE PRIMĂVARĂ A SFÂTULUI SINOD AL BISERICII ORTODOXE RUSE
12.03.2013 - Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

MESAJ DE FELICITARE ADRESAT PREASFINŢITULUI PETRU EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI, CU OCAZIA ZILEI DE HIROTONIE DIN PARTEA CORULUI DE PREOTESE DIN CUPRINSUL EPISCOPIEI DE UNGHENI ŞI NISPORENI
13.11.2014 - Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni