RO | RU | EN

Calendar

Noutăți патриархия.ru

Panorama Mănastirii

Statistica vizitatori

Acum pe site: 8
Astăzi: 50
Săptămînal: 2234
Lunar: 11541
Pe 3 luni: 34958

CIRCULARĂ PĂRINŢILOR PRTOPOPI ŞI CLERULUI EPISCOPIEI DE UNGHENI ŞI NISPORENI

  

  Iubiți părinți slujitori ai Episcopiei noastre,
Dumnezeu a creat viața sub toate aspectele ei, iar în ceea ce privește viața omenească, Dumnezeu a arătat o grijă deosebită. Viața omenească nu este  aterial  e doar de plăsmuirea omului din pămînt, ci de suflarea de viață făcătoare a lui Dumnezeu. Fiecare ființă umană fiind  ateri de către Dumnezeu, poartă chipul lui Dumnezeu și primește darul vieții pentru a-L slăvi pe Dumnezeu și a se bucura de comuniunea veșnică cu El. Învățătura creștină insistă, așadar, asupra sfințeniei vieții omenești din momentul concepției.
     Acuzînd avortul încă din secolul al IV – lea, Sfîntul Vasile cel Mare spunea: “Cea care cu bună știintă distruge fetusul, va fi pedepsită pentru crimă …  și la noi nu este după subtilitatea expresiunii de făt format și neformat” (Canoanele 2 si 8). Consensul patristic susține că sufletul e creat la concepție. Noi exprimăm acest adevăr în chip liturgic, sărbătorind zămislirea Sfîntului Ioan Botezătorul (24 septembrie), cea a Maicii Domnului (8 decembrie) și a Mîntuitorului însuși (Bunavestire, 25 martie). Ortodoxia conchide, așadar, că avortul făcut în orice moment al sarcinii este o formă de omucidere și atrage vina asupra celui care săvîrșește acest lucru la fel de mult ca și asupra mamei.
     În acest context, Episcopia de Ungheni și Nisporeni, îndeamnă toți slujitorii altarului să dea o mai mare atenție catehizării și predicării acestui adevăr de credință, pentru a diminua rata acestui mare păcat în rîndul fiicelor noastre duhovnicești și pentru a consolida și întrăinici familiile noastre.
Îndemnăm preoții să organizeze la nivel  parohial, conferințe, mese rotunde, seminare de informare, prin intermediul cărora să aducă la cunoștința credincioșilor poziția Bisericii vizavi de acest mare păcat al contemporanității.
    Rugăm de asemenea să informați personal Episcopia despre programul acțiunilor pe care le veți desfășura cu acest scop și după posibilitate să realizați  aterial foto și/sau video de la aceste acțiuni.
 
 
 
 
+ PETRU
_______________________________
EPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI
 

Din aceiaşi categorie

CIRCULARĂ PĂRINŢILOR PROTOPOPI ŞI CLERULUI EPISCOPIEI DE UNGHENI ŞI NISPORENI
07.06.2012 - Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

CIRCULARĂ
02.03.2014 - Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

CIRCULARA PREAFERICITULUI KIRIL, PATRIARHUL MOSCOVEI ȘI AL ÎNTREGII RUSII
04.01.2015 - Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni