RO | RU | EN

Calendar

Noutăți патриархия.ru

Panorama Mănastirii

Statistica vizitatori

Acum pe site: 10
Astăzi: 67
Săptămînal: 2234
Lunar: 11541
Pe 3 luni: 34958

CIRCULARĂ

   Răspândind lumină din lumina lui Dumnezeu, Părintele Luminilor (cf. Iacov 1, 17), episcopul, preotul este chemat ca să devină făclie de lumină şi înţelepciune pentru cei pe care îi păstoresc. Pentru a mărturisi acest adevăr, Episcopia de Ungheni şi Nisporeni al cărei arhipăstor este Preasfinţitul PETRU, chemată fiind la această misiune, îi îndeamnă pe toţi preoţii să se facă pildă: cu viaţa, credinţa şi dragostea faţă de Hristos, în trăirea unei vieţi în Hristos, cu Hristos şi pentru Hristos. Preotul, fiind ales de a avea acest mesaj mereu în inima, sufletul şi viaţa sa, mărturisind că „Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii!“ (Ioan 8, 12).

   Astăzi, în această lume secularizată, în care cultura noastră este una de import, viaţa este una de import, munca este una de import, într-o asemenea civilizaţie în care parcă Dumnezeu este mort şi omul este divinitatea supremă, mai mult ca oricând avem nevoie de a propovădui Cuvântul lui Dumnezeu, cu timp şi fără timp.

   Preocupaţi fiind de starea moral spirituală a creştinilor din cuprinsul episcopiei noastre, cu Binecuvântarea arhierească, preoţilor li se vor distribui câteva pagini cu anumite întrebări la care ei sunt obligaţi de a răspunde la acele întrebări în scris. În urma răspunsurilor în cadrul episcopiei se vor organiza anumite seminarii, la care se vor dezbate temele de actualitate ce merită a fi cercetate pentru a ne îndeplini cu jertfire şi cu conştiinciozitate misiunea sfântă de luminători ai lumii, deoarece îndemnul Mântuitorului acesta este:  Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri.  (Mat. 5, 16).

  

+ PETRU

 Prin harul lui Dumnezeu

EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI

 

Din aceiaşi categorie

CIRCULARĂ PĂRINŢILOR PROTOPOPI ŞI CLERULUI EPISCOPIEI DE UNHGHENI ŞI NISPORENI
07.06.2012 - Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

CIRCULARĂ PĂRINŢILOR PROTOPOPI ŞI CLERULUI EPISCOPIEI DE UNGHENI ŞI NISPORENI
07.06.2012 - Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

CIRCULARĂ PĂRINȚILOR PROTOPOPI ȘI CLERULUI EPISCOPIEI DE UNGHENI ȘI NISPORENI
28.01.2014 - Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni