RO | RU | EN

Calendar

Noutăți патриархия.ru

Panorama Mănastirii

Statistica vizitatori

Acum pe site: 10
Astăzi: 59
Săptămînal: 2146
Lunar: 8686
Pe 3 luni: 31953
 • A AVUT LOC ȘEDINȚĂ A CONSILIULUI BISERICESC-OBȘTESC PE LÂNGĂ PATRIARHUL MOSCOVEI ȘI AL ÎNTREGII RUSII PENTRU ÎNVEȘNICIREA MEMORIEI NOILOR MUCENICI ȘI MĂRTURISITORI AI BISERICII RUSE

     Miercuri 2 noiembrie 2016 în catedrala Hristos Mîntuitorul din Moscova, sala roşie sub preşedinţia Mitropolitului IUVENALIE, de Crutiţc şi Colomensc,  a avut loc şedinţa consiliului bisericesc-obștesc pe lângă Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii pentru înveșnicirea memoriei noilor mucenici și mărturisitori ai Bisericii Orotdoxe Ruse.

    Ordinea de zi:

 • DĂM START CAMPANIEI PROMOVATE DE ASOCIAȚIA TINERILOR ORTODOCȘI DIN MOLDOVA: „EȘTI PRIETENUL MEU REAL? LASĂ NETUL, FII ALĂTURI!

      În perioada 1-13 noiembrie dăm start campaniei promovate de Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova:„Ești prietenul meu real? lasă netul, fii alături!”, ediția a III-a. Acest proiect promovează prietenia nu prin rețelele de socializare de la distanță ci o comunicare directă între tinerii de astăzi.

 • SĂ SILIM INIMA NOASTRĂ SPRE VOIA LUI DUMNEZEU

      Cel ce vine la Hristos, trebuie la început să se atragă de la sine cu sila spre bine, chiar dacă nu vrea inima. Căci zice Domnul: ,,Împărăţia lui Dumnezeu se ia cu sila şi silitorii o răpesc pe ea”. De aceea tot El zice: ,,Nevoiţi-vă să intraţi prin poarta cea strâmtă”. Drept aceea trebuie, cum s-a zis, să ne împingem pe noi chiar fără voie spre virtute şi spre dragoste dacă nu avem dragoste, spre blândeţe, dacă suntem lipsiţi de aceasta. Să ne silim să avem inima miloasă şi iubitoare de oameni, să răbdăm ocări şi nesocotiri şi să rămânem lângă cei urgisiţi dacă nu avem încă aceasta deprindere: spre rugăciune, dacă n-am dobândit încă rugăciunea Duhului. De ne va vedea Dumnezeu luptându-ne astfel şi mânându-ne cu sila spre bine, chiar dacă inima noastră lucrează împotrivă, ne va da rugaciune adevărată, milă, răbdare, îndelungă îngăduinţă şi, simplu, ne va umple pe noi de toate roadele Duhului.

 • ACT FILANTROPIC LA HÎNCEȘTI

      Сu binecuvintarea Preasfintitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, parohul bisericii ,,Nasterea Maicii Domnului” din sat. Buțeni, r. Hîncești, Preotul Vasile PREPELIȚĂ, împreună cu o creștină de bună credință au vizitat Centru de plasament temporar ,,BRÎNDUȘA” din or. Hîncești, și casa de bătrîni și invalizi din Sarata Galbena, raionul Hîncești, Aducind în dar copiilor diferite cărți, rechizite școlare, băntulețe pentru fete și cîte o icoana cu chipul Maicii Domnuui,  dar bătrinilor cîte o pereche de ciorapi și la fel cîte o icoana. Ca să ridice dispozitia la toți au oferit cîte o înghețată, copiii au fost nespus de bucuroși, dar unii bătrîni cu lacrimi în ochi mărturiseau că au uitat deja gustul înghețatei.  

 • ÎNDEMNURI PENTRU PRIETENII ADEVĂRATE

      Dacă ai prieteni, fugi de întâlnirile dese cu ei, căci numai întâlnindu-te rar cu dânşii le vei fi de folos. Iar, dacă vezi că îţi vine prin ei vreo vătămare, cu nici un chip nu te mai apropia de dânşii. Trebuie să ai ca prieteni pe cei ce pot fi de folos şi de ajutor vieţuirii tale. Fugi şi de întâlnirile cu bărbaţii răi şi războinici, şi cu nici unul din aceştia să nu locuieşti împreună; ba şi de sfaturile lor cele de nimica să te lepezi. Căci nu locuiesc lângă Dumnezeu şi nici statornicie n-au. Prietenii tăi să fie bărbaţii paşnici, fraţii duhovniceşti şi părinţii sfinţi; căci pe aceştia şi Domnul îi numeşte aşa zicând: ,,Mama mea, fraţii şi părinţii mei aceştia sunt, care fac voia Tatălui Meu cel din Ceruri”.

MESAJUL DE FELICITARE AL PREASFINȚITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI CU OCAZIA ZILEI PROFESIONALE A TUTUROR PEDAGOGILOR

   Cu ocazia Zilei Profesorului, țin să vă aduc în semn de înaltă prețuire, tuturor învățătorilor și profesorilor, din partea mea personal și a întregii Episcopii de Ungheni și Nisporeni, cele mai calde și sincere cuvinte de felicitări și urări de bine.

  Bunul Dumnezeu să vă dăruiască și-n continuare binecuvîntări cerești, înzestrîndu-vă cu har și putere plină de înțelepciune de a putea cu acelaș devotament prin care vați consacrat, să fiți pentru toți copii și tinerii care se educă, călăuze adevărate pe drumul cunoștințelor.

  Pornind de la constatările că dumnevoastră sînteți cei ce îndrumați copiii spre cunoaștere, spre o viață mai bună; sînteți cei care stați la baza formării şi dezvoltării oamenilor; sunteți generatorii de creativitate și inspirație pentru multe generații, vă exprimăm sentimentele de gratitudine, pentru toată munca domniilor voastre depusă cu multă genereozitate și jertfelnicie pe tărîmul învățămîntului.


Сiteşte întregul articol >>

CINE OCUPĂ ROLUL PRINCIPAL ÎN DISTRUGEREA COPIILOR NOȘTRI?

        Mulți dintre părinți au început să observe, la un moment dat, că copiii lor sunt ciudați și neascultători. Copiii au început să sară la bătaie, la colegi, părinți ș.a. Buna conduită a copilului se distruge, comunicarea uneori se stopează, se observă mișcări greșite. Pentru acest fapt putem învinui pe oricine și orice, însă în mare parte părinții sunt cei vinovați. Acum aveți tot dreptul de a  închide articolul pentru această declarație, însă puțin timp veți observa că din toate punctele de vedere, copilul vostru are unele defecte. Iar dacă copilul Dvs este mai important decît mândria pe care o aveți, atunci foarte sincer recunoașteți: la ce vîrstă copilul a început a privi desene animate? – petrecerea timpului preferat de copii. 


Сiteşte întregul articol >>

SFATURI PENTRU PROFESORI DE LA SFÎNTUL IOAN GURĂ DE AUR

  Potrivit Sfântului Ioan Gură de Aur, profesorul bun inspiră, atrage și convinge (MG. 57:327). El nu este egoist sau arogant, nici renumit pentru stilul lui autoritar. El are spiritul uceniciei și nu al egocentrismului. Umil, el este conștient de propriile imperfecțiuni și slăbiciuni și înțelege că „blândețea este mai puternică decât violența”(MG. 57:61).

  Profesorul trebuie să respecte opinia studenților și să dea dovadă de spirit democratic (MG. 60:35-36).


Сiteşte întregul articol >>

DESPRE RESPECTUL ȘI RELAȚIA DINTRE PROFESOR ȘI ELEV

  Relaţia dintre un învăţător şi elevul său este asemănătoare celei dintre părinţi şi copii. Elevul trebuie să-şi respecte învăţătorul în acelaşi mod în care îşi respectă şi părinţii. Părinţii ţi-au dăruit viaţă, iar învăţătorii îţi dăruiesc cunoaştere. Cunoaşterea esta ca şi viaţa deoarece ai la fel de multă nevoie de ea ca şi de viaţă..

  La şcoală, învăţătorul le dăruieşte cunoaştere copiilor, dar are şi grijă de ei ca şi cum ar fi proprii lui copii, deoarece un învăţător bun, adevărat, dedicat, trebuie să îşi iubească elevii ca pe proprii lui copii.


Сiteşte întregul articol >>

LOCUL LUI DUMNEZEU

  Oamenii, nu că nu ar avea nevoie de Dumnezeu, au ei nevoie, dar oare chiar să-L amestece pe Dumnezeu în toate treburile și acțiunile lor? Au piață, mașină, case, copii, familie, călătorii, unde să-L mai pună și pe Dumnezeu ?

  Au ei nevoie de Dumnezeu, dar Dumnezeu să aibă locul Lui. Îl pun pe Dumnezeu undeva deoparte, în colț, într-un loc anumit, în așa fel încît dacă vor avea nevoie atunci să apeleze, nu chiar în fiecare clipă, în fiecare zi sau măcar în fiecare Duminică! 


Сiteşte întregul articol >>

C I R C U L A R Ă

Adresată Preacucernicilor Protopopi,

Preacuvioși și Preacucernici Preoți din cuprinsul

Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

 

Iubiți întru Hristos frați și surori

       Din învățătura Sfintei Biserici, aflăm că nici un dar din cele pe care ni le-a dat Dumnezeu, nu este atât de mare și de prețios ca viața. Tocmai de aceea și păcatul sinuciderii este catalogat cel mai mare și mai greu păcat, care nu se iartă nici acum nici în veacul viitor. Iar prin urmare cei care se sinucid, nici nu pot fi înmormântați creștinește, după toată rânduiala cuvenită, întru cât au săvârșit acest grav păcat. 


Сiteşte întregul articol >>

,,ZIUA FAMILIEI FERICITE. ZIUA FECIORIEI. ZIUA CURĂȚENIEI TRUPEȘTI ȘI SUFLETEȘTI” LA NISPORENI

  Cu binecuvîntarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni si Nisporeni, data de 30 septembrie, sărbătoarea Sfintelor Vera, Nadejda, Liubovi si a mamei lor Sofia, a fost numită în Episcopia de Ungheni și Nisporeni ,,Ziua Familiei fericite. Ziua Fecioriei. Ziua curățeniei trupești și sufletești”.

 În acest context, la inițiativa Mișcării eparhiale ,,Pentru apărarea şi promovarea Fecioriei, a Vieţii şi Familiei Tradiţionale”, Protoiereul Leonid Țugulea, cleric al mănăstirii bisericii ,,Nașterea Maicii Domnului”, din sat. Vărzărești, r. Nisporeni, a organizat o conferință pe tema Familiei creștine.


Сiteşte întregul articol >>

CEL MAI MARE DUȘMAN AL SUFLETULUI NOSTRU ESTE DUHUL LUMESC

   Părinte, de ce diavolului i se spune “stăpânitorul lumii?” Chiar este adevărat?

    Asta mai lipsea, să stăpânească diavolul lumea. Când Hristos a spus despre diavol “stăpânitorul acestei lumi”, n-a înţeles că este stăpân pe lume, ci că stăpâneşte de​şertăciunea, minciuna. Vai nouă, să lase Dumnezeu pe diavol să stăpânească lumea! însă cei ce îşi au inima lor dăruită celor deşarte, lumeşti, unii ca aceştia trăiesc sub stăpânirea “stăpânitorului acestui veac”. Adică diavolul stăpâneşte peste deşertăciune, peste “lume”. Ce înseamnă “lume”? Nu înseamnă oare podoaba, împodobirea deşar​tă? Aşadar, cine e stăpânit de deşertăciune este sub ocupaţia diavolului. Inima robită de lumea deşartă păstrează şi sufletul atrofiat şi mintea întunecată.


Сiteşte întregul articol >>

SFATURI ȘI ÎNDEMNURI SCRIPTURICE SPRE MÎNTUIRE

ÎN DUMINICA DUPĂ ÎNĂLŢAREA SFINTEI CRUCI PREASFINŢITUL EPISCOP PETRU, A LITURGHISIT LA CATEDRALA EPISCOPALĂ „SF. BNC. KNZ. ALEXANDRU NEVSKI” DIN OR. UNGHENI

     2 octombrie 2016. În Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci cînd prăznuim şi pe sfinții mucenici Trofim, Savatie și Doremedont, Presfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie în  Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni.

      După citirea pericopei evanghelice cu binecuvîntarea Chiriarhului, calericul catedralei Protoiereul Ștefan RÎMBU, a explicat ideia evangheliei de astăzi: Iubiţi credincioşi, Din această istorioară adevărată şi din cele de mai înainte să înţelegem că nu este mîntuire fără Cruce şi fără suferinţă în această viaţă. Mîntuitorul nostru Iisus Hristos ne-a spus că "prin multe scîrbe ni se cade a intra întru Împărăţia Cerurilor".


Сiteşte întregul articol >>

ZIUA FAMILIEI FERICITE. ZIUA FECIORIEI. ZIUA CURĂȚENIEI TRUPEȘTI ȘI SUFLETEȘTI LA BUȚENI, HÎNCEȘTI

    Cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRUEpiscop de Ungheni si Nisporeni, pe data de 30 septembrie, în Ziua Sfintelor Vera, Nadejda, Liubovi si a mamei lor Sofia, Preotul Vasile Prepeliță, a organizat o sărbătoare pentru mai mulți enoriași.

    În Episcopia de Ungheni și Nisporeni, 30 septembrie este și ,,Ziua Familiei fericite. Ziua Fecioriei. Ziua curățeniei trupești și sufletești”. În acest context, la inițiativa Mișcării eparhiale ,,Pentru apărarea şi promovarea Fecioriei, a Vieţii şi Familiei Tradiţionale”,


Сiteşte întregul articol >>

NU ORICINE ȘI ORICUM PUTEM VORBI DE DUMNEZEU

    Să nu vă mirați dacă voi rosti o cuvîntare ciudată, și dincolo de legea voastră, care vă lăudați că le știți pe toate și le expuneți cu mare curaj și noblețe.

    Nu este în puterea oricui să filosofeze despre Dumnezeu. Nu este lucru mic a vorbi despre Dumnezeu celor care se tîrăsc pe pămînt. Să știți că nu se cade a vorbi despre Dumnezeu oricînd și oricui. Doar cei care s-au cercetat cu deamănuntul, se străduiesc să se curețe sufletește prin pocăință și cei care înaintează duhovnicește, pot să vorbeasă de Dumnezeu.


Сiteşte întregul articol >>

ZIUA FAMILIEI FERICITE. ZIUA FECIORIEI. ZIUA CURĂȚENIEI TRUPEȘTI ȘI SUFLETEȘTI LA BRAVICEA

    Cu prilejul sărbătorii, Sf. Mucenițe Vera, Nadejda, Liubovi şi mama lor Sofia, cu binecuvîntarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, Protoiereul Rostislav Țîmbal, membru al Mișcării eparhiale ,,Pentru apărarea şi promovarea Fecioriei, a Vieţii şi Familiei Tradiţionale”, responsabil circumscripția Călărași, a organizat felicitări cu ocazia zilei de 30 septembrie – ,,Ziua Familiei fericite. Ziua Fecioriei. Ziua curățeniei trupești și sufletești”.


Сiteşte întregul articol >>

FILIALA CHIŞINĂU ATOM AU DAT STARTUL PRIMEI ÎNTÂLNIRI

      În data de 29 septembrie 2016, cu binecuvântarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a fost desfășurată adunarea cu tinerii voluntari a Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi din Moldova filiala Chişinău, în hotelul Aria. Vicepreşedinte Lapp Tudor a prezentat tinerilor dornici de a învăţa lucruri noi programa de activităţi ATOM.

    Preotul Vadim Corostinschi, Președintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova care a conferenţiat pe tema: Ce alegem aceea sântem, de la frumos la urâțenie există doar un singur pas, voința! 


Сiteşte întregul articol >>

DOMNUL IUBEŞTE SUFLETUL SMERIT ŞI ASCULTĂTOR ŞI-L CĂ-LĂUZEŞTE EL ÎNSUŞI

    Domnul ne-a iubit până într-atât încât a suferit pentru noi pe cruce; şi suferinţele Lui au fost atât de mari, încât nu le putem pricepe, pentru că iubim puţin pe Domnul. Tot aşa, şi păstorii noştri duhovniceşti suferă pentru noi, deşi adeseori nu vedem suferinţele lor. Şi pe cât de mare e iubirea păstorilor, pe atât de mari sunt şi suferinţele lor. Noi, oile, trebuie să înţelegem aceasta şi să-i iubim şi cin­stim pe păstorii noştri. Fraţilor, să rămânem în ascultare de păstorii noştri şi atunci va fi pace obştească şi Domnul va rămâne prin Du­hul Sfânt cu noi toţi.

    Dar poate va întreba cineva: „Dacă Duhul Sfânt a aşe­zat pe episcopi şi-i călăuzeşte, de ce nu este la noi pace şi nu înaintăm duhovniceşte?” Pentru că nu gândim drept despre puterea aşezată de Dumnezeu şi prin aceasta ne facem neascultători. Dar da­că ne-am preda voii lui Dumnezeu, am înainta degrabă, fiindcă Domnul iubeşte sufletul smerit şi ascultător şi-l că­lăuzeşte El însuşi, iar pe cel neascultător îl aşteaptă cu răbdare şi milostivire ca el să se îndrepte. Domnul învaţă în chip înţelept sufletul prin harul Său ca un bun învăţător şi un adevărat părinte. 


Сiteşte întregul articol >>

ZIUA FAMILIEI FERICITE. ZIUA FECIORIEI. ZIUA CURĂȚENIEI TRUPEȘTI ȘI SUFLETEȘTI SĂRBĂTORITĂ LA ORFELINATUL „PREAFERICITUL IOSIF” DIN CHIŞINĂU

Fecioarele sînt floarea Bisericii, podoaba şi frumuseţea harului duhovnicesc, starea cea firească a nevinovăţiei originare; desăvîrşită realizare, vrednică de laudă oamenilor şi cinstirea îngerilor; chipul lui Dumnezeu care imită viaţa cea sfîntă a Domnului, dovedindu-se astfel cea mai aleasă parte a turmei lui Hristos şi naşterea cea mai slăvită a Sfintei Biserici”

(Sfîntul Ciprian, Episcopul Cartaginei.)

    În această zi de sărbătoare, 30 septembrie, pliroma Ortodoxă sărbătorește pe Sfintele Mucenițe, bune biruitoare, Vera, Nadejda, Liubovi și Mama lor Sofia.

 


Сiteşte întregul articol >>

HRAM ȘI ZI DE MARE SĂRBĂTOARE LA ORFELINATUL „PREAFERICITUL IOSIF” DIN OR. CHIȘINĂU

    Vineri, 30 septembrie 2016, la 21 de ani de activitate a orfelinatului “Preafericitul Iosif” din or. Chişinău, şi tot odată prăznuirea Hramului bisericii “Sf, Mţ. Vera Nadejda Liubovi şi mama lor Sofia” din incinta orfelinatului, directorul acestei instituţii, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.


Сiteşte întregul articol >>

SLUJBA PRIVEGHERII OFICIATĂ DE PREASFINȚITUL PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI ÎN BISERICA ,,SF. MUC. VERA, NADEJDA, LIUBOVI ȘI MAMA LOR SOFIA” DIN CHIȘINĂU

       În seara zilei de joi, 29 septembrie 2016Preasfinţitul PETRUEpiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat slujba privegherii în biserica Sf. Muceniţe. Vera, Nadejda, Liubovi, şi mama lor Sofia, care îşi sărbătoreşte hramul, din incinta orfelinatului Preafericitul Iosif din Chișinău.

       Preasfinţia Sa, a rostit la finalul slujbei de seară un cuvânt de învățătură, în care a menționat importanța cinstirii sfinților, ca pe unii ce sunt rugători și mijlocitori pentru noi în fața lui Dumnezeu, atunci când le cerem ajutorul.


Сiteşte întregul articol >>

CUVÎNT AL PREASFINȚITULUI PETRU, DE ,,ZIUA FAMILIEI FERICITE. ZIUA FECIORIEI. ZIUA CURĂȚENIEI TRUPEȘTI ȘI SUFLETEȘTI”

Cuvînt în Ziua Sfintelor Fecioare Mucenițe Vera, Nadejda, Liubovi și Mama lor Sofia, de

,,Ziua Familiei fericite. Ziua Fecioriei. Ziua curățeniei trupești și sufletești”

 acest cuvînt, din binecuvîntarea  arhiearească a Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, se citește de către Preoții din cuprinsul Eparhiei de Ungheni și Nisporeni, în bisericile unde păstoresc, la data de 30 septembrie, în Ziua prăznuirii Sfintelor Fecioare Mucenițe Vera, Nadejda, Liubovi și Mama lor Sofia


Сiteşte întregul articol >>

ANUNȚ!!!

Preacuvioşi şi preacucernici părinţi,

Iubiţi întru Hristos fraţi şi surori!

 

    La data de 21 octombrie  2015  în adresa Comisiei Bisericii Ortodoxe din Moldova pentru canonizarea sfinţilor Înaltpreasfinţitul Sava, Arhiepiscop de Tiraspol şi Dubăsari a înaintat spre examinare dosarul preotului Vasile Machedonschi, care a slujit Sfintei Biserici mai mult de jumătate de secol și a fost executat de Troika NKVD la data de 05 martie 1938, în temnița din orașul Tiraspol pentru activitatea religioasă și propagandă.


Сiteşte întregul articol >>

KОМИССИЯ ПО КАНОНИЗАЦИИ СВЯТЫХ ПРАВОСЛАВНОЙ ЦЕРКВИ МОЛДОВЫ

Ваши Высокопреподобия и Преподобия,

Возлюбленные о Христе братия и сестры!

 

    21 октября 2015 года в Комиссию по канонизации святых Православной Церкви Молдовы обратился Высокопреосвященнейший Савва, Архиепископ Тираспольский и Дубоссарский с просьбой рассмотрения вопроса о причислении к лику местночтимых святых, иерея Василия Дмитриевича Македонского, отдавшего более полувека служению Православной Церкви и расстрелянного 05 марта 1938 года в стенах Тираспольской тюрьмы по приговору Особой тройки НКВД за религиозную деятельность и пропаганду.


Сiteşte întregul articol >>

KОМИССИЯ ПО КАНОНИЗАЦИИ СВЯТЫХ ПРАВОСЛАВНОЙ ЦЕРКВИ МОЛДОВЫ

Ваши Высокопреподобия и Преподобия,

Возлюбленные о Христе братия и сестры!

 

    В Комиссию по канонизации святых Православной Церкви Молдовы обратился Высокопреосвященнейший Савва, Архиепископ Тираспольский и Дубоссарский с просьбой рассмотрения вопроса о причислении к лику местночтимых святых, мученически убиенных иеромонаха Викентия (Кимитюка) и его матери Гликерии Илларионовны Кимитюк у себя на дому в с. Ташлык Григориопольского района в ночь на 17 января 1957 года.


Сiteşte întregul articol >>

ANUNȚ!!!

Preacuvioşi şi preacucernici părinţi,

Iubiţi întru Hristos fraţi şi surori!

 

    În adresa Comisiei Bisericii Ortodoxe din Moldova pentru canonizarea sfinţilor Înaltpreasfinţitul Sava, Arhiepiscop de Tiraspol şi Dubăsari a înaintat spre examinare dosarul ieromonahului Vichentie (Chimitiuc) şi maicii sale Glicheria pentru a fi canonizaţi. Ei au primit martiriul în chinuri grozave pe data de 17 ianuarie 1957 în propria casă din satul Taşlîc, raionul Grigoriopol.


Сiteşte întregul articol >>

ÎNDEMNUL PREASFINȚITULUI PETRU, PREOȚILOR ȘI PĂRINȚILOR, DE A APĂRA ȘI PROMOVA O FAMILIE CURATĂ TRUPEȘTE ȘI SUFLETEȘTE

C I R C U L A R Ă

Părinților Protopopi, Preacucernicului cler,

din Episcopia de Ungheni și Nisporeni

Preacucernici Părinți,

    Vin cu îndemnul să susţinem efortul Bisericii de a apăra familia  tradiţională, curată, de a apăra și promova  virtutea care se înlătură și dispare – ,,Fecioria”  şi de a rezista în faţa unor „modele” noi de familie, care consideră că nu este nevoie de Taina Cununiei, că nu mai este necesar ca tinerii să fie feciorelnici, că nu mai este nevoie ca Familia să nască  mai mult de un copil.


Сiteşte întregul articol >>

PENTRU A PUTEA FI PRIMIŢI LA OSPĂŢUL DE NUNTĂ AL FIULUI LUI DUMNEZEU, NU E DE AJUNS A FI NUMAI BOTEZAT

    Domnul nostru, Iisus Hristos, multe pilde ne înfăţişează pentru a ne pregăti cât mai bine şi a ne curăţi sufletul pentru Împărăţia cerului. Una din acestea este şi pilda cu Nunta fiului de împărat. Aceasta a fost rostită cu patru zile înainte de moarte Sa. 

    Să fim cu luare aminte, ca să nu pierdem folositoarele învăţături ce le desprindem din frumoasa pildă. Pentru a putea fi primiţi la ospăţul de nuntă al Fiului lui Dumnezeu, nu e de ajuns a fi numai botezat şi a avea credinţă, ci trebuie să fie omul îmbrăcat cu harul sfinţilor, adică să aibă sfinţenia şi dragostea creştină. Împărăţia cerurilor din această pildă, înseamnă Biserica lui Hristos. Împăratul care pregătește nunta fiului său este Dumnezeu.


Сiteşte întregul articol >>

 <12345678 >  ... 191