RO | RU | EN

Calendar

Noutăți патриархия.ru

Panorama Mănastirii

Statistica vizitatori

Acum pe site: 7
Astăzi: 245
Săptămînal: 4170
Lunar: 14592
Pe 3 luni: 35037

DIN ACTIVITATEA PREASFINȚITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI

    În ziua de Joi, 16 iulie 2015La Centrul Eparhial din orașul Ungheni, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a primit în au diență  preoți și mireni din cuprinsul Episcopiei noastre.

    Printre clericii primiți în audiență de către Preasfinția Sa, au fost: Protoiereul Mihail TACU parohul bisericii "Sf. Treime" din satul Soltăneşti, raionul Nisporeni, Protoiereul Zaharia ORBU, parohul bisericii "Sf. Irh. Nicolae" din satul Boldureşti, raionul Nisporeni, Egumena GHEORGHIA (Plăcintă) stareța mănăstirii ,,Nașterea Maicii Domnului” din satul Vărzărești, raionul Nisporeni.


Сiteşte întregul articol>>

AGENDA PASTORAL-MISIONARĂ A PREASFINŢITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI

    Joi, 9 iulie 2015Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni şi-a desfăşurat activitatea Sa arhipăstorească la Centrul Eparhial din oraşul Ungheni.

    Preasfinţia Sa a avut mai multe întrevederi cu clerici din cuprinsul Episcopiei noastre, cu care a discutat diverse aspecte ale vieţii parohiilor respective, oferind sfaturi şi îndemnuri părinteşti.

     De asemenea, Ierarhul a primit în audienţă numeroşi mireni, care s-au adresat cu diverse întrebări de ordin duhovnicesc.


Сiteşte întregul articol>>

DIN ACTIVITATEA PREASFINȚITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI

      Miercuri, 8 iulie 2015. Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, s-a aflat la Centrul Eparhial din oraşul Ungheni.

   Presfinția Sa, a primit în audiență clerici și mireni din cuprinsul Eparhiei,  care s-au adresat Stăpânului cu diverse întrebări duhovnicești, primind sfaturi și binecuvântarea Ierahului pentru activitățile ce urmează a fi efectuate în parohiile lor.

    Tot astăzi Chiriarhul a primit în audiență pe Protoiereul Andrei URSOI, Președintele Departamentului Eparhial, Învățămînt Religios și Catehizare, împreună cu doi tineri care au cerut binecuvîntarea Preasfinției Sale pentru a-și continua studiile la o școală teologică.


Сiteşte întregul articol>>

PREASFINŢITUL PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI, A OFICIAT SLUJBA ACATISTULUI MAICII DOMNULUI DE LA HÎRBOVĂŢ LA CATEDRALA EPISCOPALĂ DIN ORAŞUL UNGHENI

   În dimineaţa zilei de miercuri, 8 iulie 2015Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat slujba acatistului în cinstea Icoanei Maicii Domnului de la Hîrbovăţ în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni.

   Preasfinţia Sa a fost înconjurat de soborul de preoţi slujitori ai Catedralei Episcopale. La final, Ierarhul a mulţumit credincioşilor pentru prezenţă şi pentru dragostea lor pentru Maica Domnului, asigurându-i de ajutorul necondiţionat al Născătoarei de Dumnezeu, atunci când i se cere ajutorul.


Сiteşte întregul articol>>

AGENDA PASTORAL-MISIONARĂ A PREASFINŢITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI

    Vineri, 3 iulie 2015Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a aflat la reședința Sa de la Mănăstirea “Cuvioasa Parascheva”, Hâncu.

       Preasfinția Sa a primit în audiență preoți şi mireni din cuprinsul eparhiei noastre, printre care  Protoiereul Ioan VEREBCEAN, parohul bisericii cu hramul "Acoperămîntul Maicii Domnului", din satul Stolniceni, raionul Hînceşti, şi Protoiereul Serghei SLĂNINĂ, parohul bisericii "Sf. Arh. Mihail şi Gavriil" din satul Lăpuşna, raionul Hînceşti, care au discutat cu Ierarhul diferite aspecte duhovniceşti din parohiile lor.

 

 


Сiteşte întregul articol>>

DIN ACTIVITATEA CHIRIARHULUI

    Miercuri,  1 iulie 2015. Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, s-a aflat la Centrul Eparhial din oraşul Ungheni.

    Pe tot parcursul zilei Presfinția Sa, a primit în audiență clerici și mireni din cuprinsul Eparhiei,  care s-au adresat Stăpânului cu diverse întrebări duhovnicești, primind sfaturi și binecuvântarea Ierahului pentru activitățile ce urmează a fi efectuate în parohiile lor.

 

Сiteşte întregul articol>>

AGENDA PREASFINŢITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI DIN 30.06.2015

    Marți, 30 iunie 2015Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni şi-a desfăşurat activitatea Sa arhipăstorească la Centrul Eparhial din oraşul Ungheni.

    Preasfinţia Sa a avut mai  multe întrevederi cu clerici din cuprinsul Episcopiei noastre, printre care Preotul Veaceaslav BUDEI, cu care a discutat diverse aspecte ale vieţii parohiilor respective, oferind sfaturi şi îndemnuri părinteşti.


Сiteşte întregul articol>>

PREASFINŢITUL PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI, ÎN AUDIENŢĂ LA ÎNTÎISTĂTĂTORUL BISERICII ORTODOXE DIN MOLDOVA

       În a doua jumătate a zilei de joi, 25 iunie 2015Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, s-a deplasat în capitală în incinta Palatului Mitropolitan.

    Aici Chiriarhul a avut audienţă la Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfinţitul Mitropolit VLADIMIR, discutînd diferite aspecte din cadrul Episcopiei noastre dar şi despre mersul lucrărilor de construcţie a Catedralei Episcopale în cinstea Icoanei Maicii Domnului de la Hîrbovăţ din oraşul Ungheni.


Сiteşte întregul articol>>

AGENDA DE LUCRU A PREASFINŢITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI DIN 25.06.2015

    Joi, 25 iunie 2015Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni şi-a desfăşurat activitatea Sa arhipăstorească la Centrul Eparhial din oraşul Ungheni.

    Preasfinţia Sa a avut mai multe întrevederi cu clerici din cuprinsul Episcopiei noastre, printre care Protopopul circumscripției Călărași, Protoiereul Grigore DODON, împreună cu Protoiereul Florin MARIN parohul bisericii "Adormirea Maicii Domnului" din satul Dereneu, raionul Călărași. Care a invitat Chiriarhul la o eventuală slujbă arhierească în parohia sa.


Сiteşte întregul articol>>

AGENDA PREASFINŢITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI, DIN 24.06.2015

     Miercuri, 24 iunie 2015Preasfinţitul PETRU, Episcop de ,Ungheni şi Nisporeni sa aflat la Centrul Eparhial din oraşul Ungheni.

     Preasfinţia Sa, a primit în audienţă clerici şi mireni din cuprinsul eparhiei. Tot astăzi, Chiriarhul a primit în audienţă pe Stareţa mănăstirii ,,Adormirea Maicii Domnului”  Cuşelăuca din raionul Şoldăneşti, Egumena VERA (Spinei), sa continuat studierea dosarului ascultătoarei Agafia, nevoitoarea acestei mănăstiri, propus spre examinare pentru a fi canonizată în rîndul Sfinţilor Moldovei.


Сiteşte întregul articol>>

DIN ACTIVITATEA PREASFINȚITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI

     Marți, 23 iunie 2015Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, s-a aflat la Centrul Eparhial din oraşul Ungheni.

   Aici Preasfinţia Sa, pe tot parcursul zilei a primit în audienţă preoți și mireni din cuprinsul Eparhiei noastre pintre care Președintele Departamentului Eparhial, Mănăstiri și Viață Monahală, Arhimandritul KIRIL (Braguța), starețul mănăstirii Hîrbovăț, Egumenul SPIRIDON (Marin), stareța mănăstirii „Sf. Voievod Ștefan Cel Mare” din orașul Nisporeni, Monahinia ANIMAISIA (Cernea) împreună cu duhovnicul mănăstirii Arhimandritul ZOSIMA (Matei) care au discutat cu Ierarhul diferite aspecte duhovnicești din cadrul mănăstirilor Eparhiei noastre.


Сiteşte întregul articol>>

DIN ACTIVITATEA PREASFINȚITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI

    Miercuri17 iunie 2015. Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, s-a aflat la Centrul Eparhial din oraşul Ungheni.

   Presfinția Sa, a primit în audiență pe Protopopul Circumscripției Ungheni, Protoiereul Bartolomeu TURTUREANU și alți clerici și mireni din cuprinsul Eparhiei,  care s-au adresat Stăpânului cu diverse întrebări duhovnicești, primind sfaturi și binecuvântarea Ierahului pentru activitățile ce urmează a fi efectuate în parohiile lor.


Сiteşte întregul articol>>

CITIREA ACATISTULUI ICOANEI MAICII DOMNULUI FĂCĂTOARE DE MINUNI DE LA HÎRBOVĂȚ ÎN CATEDRALA EPISCOPALĂ ,,SF. BNC. KNZ. ALEXANDRU NEVSKI” DIN ORAȘUL UNGHENI

       Miercuri, 17 iunie 2015Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat tradiționalul Acatist în cinstea Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț, în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Cnz. Alexandru Nevschi” din or. Ungheni.

     Tradițional, în fiecare zi de miercuri dimineață creștinii Catedralei Episcopale își îndreaptă pașii spre sfîntul locaș pentru a se ruga Maicii Domnului în fața Icoanei făcătoare de minuni de la Hîrbovăț prin acest umilincios Acatist, citit de Preasfinția Sa.


Сiteşte întregul articol>>

AGENDA PREASFINŢITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI DIN 16.06.2015

    Marți, 16 iunie 2015Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni şi-a desfăşurat activitatea Sa arhipăstorească la Centrul Eparhial din oraşul Ungheni.

    Preasfinţia Sa a avut mai multe întrevederi cu clerici din cuprinsul Episcopiei noastre, printre care starețul mănăstirii Hîrbovăț, Egumenul SPIRIDON (Marin)  și Protopopul circumscripției Călărași, Protoiereul Grigore DODON, cu care a discutat diverse aspecte ale vieţii parohiilor respective, oferind sfaturi şi îndemnuri părinteşti. Tot astăzi cîțiva clericii din cuprinsul eparhiei noastre au invitat Chiriarhul la eventuale slujbe arhierești în parohiile lor.


Сiteşte întregul articol>>

AGENDA PREASFINŢITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI DIN 12. 06. 2015

  Vineri, 12 iunie 2015Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a aflat la reședința Sa de la Mănăstirea “Cuvioasa Parascheva”, Hâncu.

       Preasfinția Sa a primit în audiență preoți şi mireni din cuprinsul eparhiei noastre, printre care  Protoiereul Vasile PREPELIŢĂ, parohul bisericii cu hramul "Naşterea Maicii Domnului", din satul Buţeni care a discutat cu Ierarhul diferite aspecte duhovniceşti din parohia sa.


Сiteşte întregul articol>>

PREASFINȚITUL PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI, ÎN PELERINAJ LA LOCURILE SFINTE DIN GRECIA

    Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, împreună cu stareţa mănăstiriii Hîncu, Egumena PARASCHEVA (Cazacu) şi Secretarul Episcopului, Arhidiaconul DOMETIAN (Redco) se află într-un pelerinaj la locurile sfinte din Grecia.

    Astăzi Chiriarhul a vizitat mai multe mănăstiri printre care Mănăstirea Faneromeni de pe insula Lefkada. Aici Preasfinţia Sa împreună cu secretarul Său  şi stareţa mănăstirii Hîncu, au avut o întrevedere cu stareţul mănăstirii, Arhimandritul NICHIFOR, cu care a discutat despre diferite aspecte ale vieţii monahale din cuprinsul eparhiei noastre.


Сiteşte întregul articol>>

AGENDA PREASFINȚITULUI PETRU EPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI

   La data de 29 mai 2015, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a aflat la reședința Sa de la Mănăstirea “Cuvioasa Parascheva”, Hâncu.

       Preasfinția Sa a primit în audiență preoți din cuprinsul protopopiatului Hîncești, care s-au adresat Stăpânului cu diverse întrebări duhovnicești, primind sfaturi și binecuvântarea Ierahului pentru activitățile ce urmează a fi efectuate în parohiile lor.


Сiteşte întregul articol>>

DIN ACTIVITATEA PREASFINŢITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI

    Miercuri, 27 mai 2015Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni şi-a desfăşurat activitatea Sa arhipăstorească la Centrul Eparhial din oraşul Ungheni.

    Preasfinţia Sa a avut mai multe întrevederi cu clerici din cuprinsul Episcopiei noastre, cu care a discutat diverse aspecte ale vieţii parohiilor respective, oferind sfaturi şi îndemnuri părinteşti.


Сiteşte întregul articol>>

AGENDA PREASFINȚITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI, DIN 26. 05. 2015

    Marți, 26 mai 2015. Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, sa aflat la Centrul Eparhial din orașul Ungheni.

    Preasfinția Sa, a primit în audiență clerici și mireni din cuprinsul Eparhiei printre care: Prtoiereul Valeriu IECHIM, parohul bisericii „Sf. Prooroc Ilie” din satul Pașcani, raionul Hîncești, și Protoiereul Mihail TACU, parohul bisericii ,,Sf. Treime din satul Soltăneşti, raionul Nisporeni, care a luat binecuvîntarea Ierarhului de a efectua lucrări de reparație a exteriorului bisericii.


Сiteşte întregul articol>>

ACTIVITATEA PASTORAL-MISIONARĂ A PREASFINȚITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI, DIN 20. 05. 2015

    Miercuri, 20 mai 2015 Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a aflat la Centrul Eparhial din oraşul Ungheni.

    Preasfinția Sa, a primit în audiență preoți și mireni din cuprinsul Eparhiei noastre, printre care Protoiereul Vasile MAIDANSCHI, parohul bisericii ,,Sf. Irh. Nicolae” din satul Chirileni, raionul Ungheni care s-a adresat Stăpânului cu diverse întrebări duhovnicești, primind sfatul și binecuvântarea Ierahului pentru activitățile ce urmează a fi efectuate în parohia sa.


Сiteşte întregul articol>>

CITIREA ACATISTULUI ICOANEI MAICII DOMNULUI FĂCĂTOARE DE MINUNI DE LA HÎRBOVĂȚ ÎN CATEDRALA EPISCOPALĂ ,,SF. BNC. KNZ. ALEXANDRU NEVSKI” DIN ORAȘUL UNGHENI

       Miercuri, 20 mai 2015Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat tradiționalul Acatist în cinstea Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț, în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Cnz. Alexandru Nevschi” din or. Ungheni.

     Tradițional, în fiecare zi de miercuri dimineață creștinii Catedralei Episcopale își îndreaptă pașii spre sfîntul locaș pentru a se ruga Maicii Domnului în fața Icoanei făcătoare de minuni de la Hîrbovăț prin acest umilincios Acatist, citit de Preasfinția Sa.


Сiteşte întregul articol>>

AGENDA PREASFINŢITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI

AGENDA PASTORAL-MISIONARĂ A PREASFINŢITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI

    Miercuri, 13 mai 2015Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni şi-a desfăşurat activitatea Sa arhipăstorească la Centrul Eparhial din oraşul Ungheni.

    Preasfinţia Sa a avut mai multe întrevederi cu clerici din cuprinsul Episcopiei noastre, cu care a discutat diverse aspecte ale vieţii parohiilor respective, oferind sfaturi şi îndemnuri părinteşti.


Сiteşte întregul articol>>

AGENDA PREASFINȚITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI, DIN 12. 05. 2015

    Marți, 12 mai 2015Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, s-a aflat la Centrul Eparhial din oraşul Ungheni.

     Preasfinţia Sa, a primit în audienţă preoţi şi mireni din cuprinsul Episcopiei, printre care monahia ANIMAISIA (Cernea), stareța mănăstirii ,,Sfîntul Voevod Ștefan Cel Mare” din or. Nisporeni, care a discutat cu Ierarhul despre o eventuală slujbă arhierească în ziua Hramului mănăstirii, 15 iulie.


Сiteşte întregul articol>>

AGENDA PREASFINȚITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ȘI NISPORENI DIN 07. 05. 2015

     Joi, 7 mai 2015Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, s-a aflat la Centrul Eparhial din oraşul Ungheni.

     Preasfinţia Sa, a primit în audienţă preoţi şi mireni din cuprinsul eparhiei, printre care, Preotul Leonid ȚUGULEA, cleric al mănăstirii ,,Nașterea Maicii Domnului” din satul Vărzărești, raionul Nisporeni, care prin Decret Eparhial a fost numit membru al Departamentului Eparhial, Activitate Pastorală pentru Tineret.


Сiteşte întregul articol>>

12 >