RO | RU | EN

Calendar

Noutăți патриархия.ru

Panorama Mănastirii

Statistica vizitatori

Acum pe site: 6
Astăzi: 257
Săptămînal: 4170
Lunar: 14592
Pe 3 luni: 35037

PREOT NICOLAE BOIAN - AVORTUL ESTE O GAURĂ ÎN SUFLET

    A venit o doamnă la Taina Spovedaniei și recunoaște: ,,Părinte, am un copil de 5 ani, Gabriel și acum sunt însărcinată. Cu o săptămînă în urmă am vrut să fac avort”. Destul de calm, ferm întrebător, o pun în încurcătură. Zic: ,,pe cine ați vrut să omorîți, pe copilul de 5 ani, pe Gabriel sau pe cel din burtă?” ,,Părinte cum pot să-l omor  pe Gabriel? El e viu..” Îi creez imaginea mai departe și-i zic: ,,Spuneți-mi vă rog, dvs țineți minte cum arăta Gabriel la termenul de 4 săptămîni? ,,Da”, se auzi un  răspuns pesimist.

    Este viu copilul din burtă, sau nu, aceasta este întrebarea mea ? Și nu aștept de la nimeni răspuns, fiindcă îl cunosc și îl mărturisesc. Răspunsul este afirmativ, revelat, categoric, dezvăluitor și de netăgăduit. Știți,  oamenii nu cred în Dumnezeu din mai multe pricini:


Сiteşte întregul articol>>

MEDICAMENTE ŞI ALTE ARTICOLE SPITALICEŞTI PENTRU SPITALUL RAIONAL UNGHENI DIN PARTEA PREA SFINŢITULUI PETRU, EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI

         Astăzi, 7 martie 2012, cu binecuvîntarea Prea Sfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, Prea Cuviosul Arhimandrit IOAN (Moşneguţu), Secretarul Episcopiei, a avut o întrevedere cu administraţia Spitalului Raional Ungheni, în cadrul căreia, a fost însoţit de Dl Alexandru GAFIIUC, responsabil de Sectorul Eparhial Activitate Socială şi Caritate.


Сiteşte întregul articol>>

Uimitor! O mamă a ales să moară pentru ca bebeluşul ei nenăscut să poatră trăi

Uimitor! O mamă a ales să moară pentru ca bebeluşul ei nenăscut să poatră trăi.
 
În faţa unei decizii de viaţă şi de moarte, o viitoare mamă a ales să moară pentru ca bebeluşul ei nenăscut să trăiască.
 
Femeia era însărcinată când a aflat că suferă de cancer. Apoi i s-a spus că tratamentul care ar putea să o salveze îi va ucide copilul. Nu a stat deloc pe gânduri şi a refuzat chimioterapia. Mama a murit la trei zile după ce a reuşit să-şi vadă fetiţa.

Сiteşte întregul articol>>

O carte despre avort ca risipire a darului sacru al vieţii

Sacralitatea si sfintenia vietii umane

Ortodoxia afirma ca viata este un dar, oferit in mod liber de Dumnezeul iubirii. De aceea, viata umana trebuie intampinata cu bucurie si multumire. Ea trebuie pretuita, conservata si protejata ca expresia cea mai sublima a activitatii creatoare a lui Dumnezeu, Care ne-a adus "de la nefiinta la fiinta" nu doar pentru o existenta biologica. El ne-a ales pentru Viata, a carei finalitate este participarea la slava vesnica a lui Hristos Cel Inviat, "la mostenirea sfintilor, intru lumina" (Col. 1, 12; Efes. 1, 18).

In limbajul Parintilor rasariteni, acest destin transcedental sau telos al existentei umane e exprimat ca theosis sau "indumnezeire". In gandirea patristica, Dumnezeu in adancimea fiintei Sale ramane de nepatruns, dincolo de ceea ce putem cunoaste sau experia. Un abis de netrecut desparte creatura de Creator, natura umana de natura divina.

Cu toate acestea, invatatura ortodoxa despre theosis afirma ca vocatia noastra prima este de a participa la viata divina insasi, de a "urca spre casa Dumnezeului nostru", unde ne vom bucura de comuniunea vesnica cu cele trei Persoane ale Sfintei Treimi.


Сiteşte întregul articol>>

Ce înseamnă sa nu fii in UE: Avortul rămâne ILEGAL în Liechtenstein

Locuitorii Lichtensteinului au urmat exemplul prinţului Alois de Liechtenstein, care se opune avortului, votând impotriva legalizării acestei practici inumane, în urma unui referendum pe aceasta temă.

Aproximativ 60% din cetăţeni au mers la vot, dintre acestia 47,7% votând legalizarea avortului, iar 52,3% au respins această iniţiativă.

În momentul de faţa avortul este ilegal în Lichtenstein şi se pedepseşte cu un an de închisoare. Iniţiatorii referendumului doreau legalizarea avortului până la 12 săptămâni.


Сiteşte întregul articol>>

Părintele Arsenie Boca:"Răzbunarea sângelui vărsat se face fără milă, ori că iţi ia Dumnezeu şi pe ceilalţi, ori pruncii avortaţi vor cere însăsi capul mamei"

Parintele Arsenie Boca - Sambata...  durere mare pe care o aveti voi mamele, dar care atarna si-asupra tatilor, sunt copiii lepadati. E pacat strigator la cer! E ucidere la mijloc, nu e ceva mai usor. E pacat strigator la cer. Ascultati toti cu luare aminte. Sangele lor striga razbunare. De aceea nu vei avea noroc cu ceilati ci plans si jale.

Razbunarea sangelui varsat se face fara mila, ori ca iti ia Dumnezeu si pe ceilalti, ori vor cere insasi capul mamei. Stiti bine ca aceasta se intampla la multe atunci pe loc. Iar aceasta asa se tocmeste, ca atata suparare vei avea in casa incat iti pierzi cumpatul si uiti de marea mila a lui Dumnezeu ce o are cu toti pacatosii. Si se apropie diavolul de tine si-ti baga-n cap gandul sa-ti iei lumea in cap si sa-ti faci capatul.

Asta e glasul impotriva tuturor celor ce fac asa. Mare ispitire patesc mamele care au ucis copii. Iar daca vrei sa scapi tu si ceilalti copii pe care i-ai facut trebuie sa pui in loc tot atatia copii ai altor femei sarace si sa-i botezi. Iar daca nu, ia-i si botezati gata caci stie Dumnezeu cat te mai tine.


Сiteşte întregul articol>>

Avortul se iarta?

Pana sa intru in amanunte, am sa dau raspunsul clar: da, avortul se iarta. Ca orice pacat, de altfel. Singurul pacat care nu este iertat este sinuciderea si asta pentru ca cel care a facut acest pacat, fiind mort, nu se mai poate pocai (si folosesc aici sensul termenului din dictionar: POCĂÍ, pocăiesc, vb. IV. Refl. 1. (În concepțiile religioase) A-și mărturisi păcatele săvârșite, a se căi și a căuta să obțină iertare prin post și rugăciuni)

Ce trebuie facut ca sa fie iertat avortul? In primul rand, sincera parere de rau. Apoi spovedanie la duhovnic. Apoi implinirea canonului. Exista un canon de pocainta pentru copiii avortati, e bine sa-l faceti chiar daca nu-l da duhovnicul. Sper ca e de prisos sa spun ca nu trebuie continuate avorturile. Unul e suficient ca sa va chinuiasca toata viata.


Сiteşte întregul articol>>

Părintele Arsenie Papacioc despre avort - VIDEO

Am avut ocazia, la o mânăstire mare pe care o conduceam - Slatina, în Bucovina -, să mă duc odată către stâna mânăstirii. Si pe când mă apropiam, am auzit câinii lătrând puternic lângă un tufis din pădure. Cum m-au văzut pe mine că vin, băteau si mai tare. M-am apropiat; si ce credeti că era acolo?
O lupoaică îsi apăra doi pui cu o îndârjire nemaipomenită. Acest lucru mi-a folosit si, sigur, mi-a fost usor să fac legătura cu sentimentele mamei pentru apărarea puiului. Cu cât mă apropiam, câinii îndrăzneau si mai tare. În cele din urmă, lupoaica a luat unul din pui în gură si a fugit, iar pe celălalt l-am luat eu si l-am dus la muzeu. Mi-am zis atunci: uite cât de jertfitoare este o mamă pentru puii ei!

Se mai stie că lupoaicele alăptează copii de oameni; o lupoaică îl alăptează, iar mama lui îl ucide! Vă dati seama ce cruzime si ce abdicare de la rosturile de mamă, de femeie, care este atât de lăudată si de necomparat în fata lui Dumnezeu!


Сiteşte întregul articol>>

„Cum să supraveţuişti în ciuda tuturor piedicilor care îţi apar în cale: cum să naşti un copil sănătos în condiţiile moderne de viaţă”

Un film de formare duhovnicească realizat de Veaceaslav Zakrevskii dedicat femeilor însărcinate: „Cum să supraveţuişti în ciuda tuturor piedicilor care îţi apar în cale: cum să naşti un copil sănătos în condiţiile moderne de viaţă”

Subiectele filmului: sănătatea femeii, metodele fireşti de însănătoşire, sarcina, naşterea şi lactaţia, infertilitatea, bolile feminine şi tratarea lor,  tratarea bolilor infantile prin metode fireşti.

Prima convorbire duhovniceascăAspectele spirituale, duhovniceşti ale maternităţii.

A doua convorbire duhovniceascăPerioada de sarcină. Profilactica comlicaţiilor; Alimentaţia sănătoasă; Pregătirile pentru naştere. Alimentaţia femeilor însărcinate.

Filmul prezintă în mod amănunţit prin exemple din viaţă care sunt efectele şi urmările negative ale avortului asupra vieţii mamei ucigaşe şi asupra întregului neam - asupra urmaşilor acesteia -copii şi nepoţii ei.

De asemenea  Dl V. Zakrevski prezintă nişte date interesante despre destinul femeilor care fac avort: boli asupra copiilor lor, viaţa de familie distrusă, naşterea unor copii ucigaşi.

Puteţi privi filmul on-line


Сiteşte întregul articol>>

MĂRTURII ALE UNEI FEMEI CARE A FOST ÎN IAD DESPRE LOCUL ÎN CARE SE AFLĂ PRUNCII AVORTAŢI - VIDEO

Indiferenţa noastră faţă de destinul pruncilor avortaţi este strigătoare la cer. Se pare ca astăzi oamenii au bani pentru orice: petreceri, maşini scumpe, pentru 3-4 apartamente, pentru tot felul de nimicuri, televizoare, frigidere şi aparatură "performantă".

Dar pe cine-l mai doare inima pentru sufletele acelor copii pentru care pântecele mamei a fost ca un sicriu. Starea lor în viaţa de după moarte este îngrozitoare. Ei nu pot intra în Împărăţia Cerurilor pentru că nu au primit Botezul aici pe pământ. Mamele acestora nu s-au gâdit decât la a scăpa cât mai repde de sarcină şi de a trăi viaţa "fără multă bătaie de cap" pentru că ele nu au avut destui bani.


Сiteşte întregul articol>>

"Russkii Krest sau Adevărul despre Avort" - film documentar realizat de Galina Ţareva (2006)

Filmul Galinei Tareva "Ruskii Krest" este un studiu amanuntit asupra pacatului strigator la cer al avortului.

In film sunt prezentate imagini reale ale tuturor tipurilor de avort, mai multe marturii ale femeilor care au facut avort si care si-au exprimat trairile lor negative, regretul sincer inaintea lui Dumnezeu pentru savirsirea acestei crime.
 
Exista o marturie foarte interesanta a unei femei care a dorit foarte mult sa vada cam cum se simte un prunc acolo, in pintecele mamei, aceasta rugindu-se ca Dumnezeu sa-i descopere starea sufleteasca a pruncului inainte de nastere. Si acea femeie a primit de la Dumnezeu raspuns... Pruncul.., se afla in pintecele mamei ca intr-un mic salas in care inoata in dragostea celei ce l-a zamislit.

Este un sentiment de neexprimat prin cuvinte... Pruncul se afla chiar sub inima mamei. Este inconjurat de o caldura sufleteasca neobisnuita...

Puteţi vedea filmul on-line


Сiteşte întregul articol>>

Duma de stat a acceptat propunerile Bisericii Ortodoxe în privinta iniţiativei de a reduce numărul de avorturi

Elaboratorii proiectului de lege "Fundamentele Păstrării Sănătăţii" vor lua în considerare multe din iniţiativele şi propunerile anti-avort înaintate de Biserica Ortodoxă Rusă, - a spus Şeful Comitetului Dumei de Stat pentru Păstrarea Sănătăţii - Olga Borzova.

"Multe din propunerile făcute de reprezentanţii B.O.Ruse în privinţa profilaxiei şi a reducerii numărului de avorturi vor fi puse în aplicare", - se spune în comentariile d-nei O. Borzva publicate de Mass-Madia de vinerea trecută.


Сiteşte întregul articol>>

SUA: Pilulele contraceptive incluse în lista metodelor de asigurare a sănătăţii

Potrivit noilor reglementări ale administrației Obama companiile americane de asigurăre a sănătăţii vor controla numărul nașterilor și alte servicii medicale de prevenire a sarcinii. 

Decizia anunțată în data de 1 august este una istorică după decenii de dezbateri cu privire la problemele de sănătate ale femeilor. „Astăzi s-a marcat o victorie istorică pentru sănătatea femeii și pentru femeile din întreaga țară. Decizia ministerului este monumentală pentru milioane de oameni", a evaluat Cecile Richards, președinte al Planned Parenthood Federation of America.

Problema cea mai dezbătută a fost cea a contraceptivelor. Institutul de Medicină a făcut un raport în luna iulie a cărui conluzie era aceea că toate metodele contraceptive aprobate de guvern - inclusiv pilula de a doua zi - ar trebui să fie incluse în lista serviciilor preventive de asigurare a sănătăţii propuse de stat.


Сiteşte întregul articol>>

Biserica Ortodoxă Rusă propune alocarea banilor luaţi pe avorturi pentru întreţinerea mamelor care vor să născă copii

Expertul Departamentului Sinodal pe „Problemele Tinerilor” care este şi Lector Superior al Catedrei de Bioetică a Universităţii Ruse de Medicină, Ieromonahul Dimitri (Perşin) a propus reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii să aloce banii adunaţi din cotizaţiile pentru avort pentru îngrijirea şi sprijinul acelor femei care vor să nască, să crească copii.

"Din a treia săptămână de sarcină femeile trebuie să primească nu mai puţin de 2 mii de ruble lunar. Bani pentru aceasta se vor găsi dacă se va anula cotizaţia pentru avort. Astăzi avorturile gratuite sunt achitate din buzunarul nostru, şi pentru ele sunt folosite câteva miliarde de ruble" - a spus ieromonahul Dimitrie într-un interviu publicat în numărul curent al ziarului ortodox "Крестовский мост".


Сiteşte întregul articol>>

Minune întâmplată în Chişinău (pentru mamele care vor să facă avort)

 

Cazul s-a întâmplat cu o creştină din oraşul Chişinău. Aceasta i-a relatat părintelui său duhovnic un fapt nemaiîntâlnit şi minunat în adevăratul sens al cuvîntului.

Femeia avea un cîine prin ogradă, aşa cum obişnuieşte să aibă fiecare om pe lîngă casa lui. La un moment dat căţeaua a adus pe lume mai mulţi cînişori. Fiind supărată pe acest lucru, stăpîna, fără a sta prea mult pe gînduri s-a hotărît să ducă „zestrea” de acasă, să scape de ea. De fapt cam toţi fac acest lucru, să recunoaştem, fie că este vorba de pisici sau de cîini.

Dar ceea ce a vrut să facă creştina noastră întrece orice limită a dragostei creştine fireşti pe care trebuie s-o avem faţă de aceste făpturi lăsate nouă de Dumnezeu pentru ocrotire.


Сiteşte întregul articol>>