RO | RU | EN

Calendar

Noutăți патриархия.ru

Panorama Mănastirii

Statistica vizitatori

Acum pe site: 10
Astăzi: 118
Săptămînal: 4170
Lunar: 14592
Pe 3 luni: 35037

PAȘTELE – SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII, A MIRACOLULUI, A LUMINII ȘI IUBIRII DIVINE. SĂRBĂTOAREA PAȘTELUI, PRIN OCHI DE COPIL!!!

      Marti, 13 mai 2014. Cu binecuvîntarea Presfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, parohul bisericii din satul Măcărești, r-nul Ungheni, Protoiereul Alexandru BUZA, împreună cu profesoara de religie Dna Angela ȘIȘCANU, au organizat concursul ,,Hristos a înviat” pentru elevii Liceului Teoretic ,,Elada” din localitatea dată.

      Paștele a fost din totdeauna o sărbătoare plină de mister și culoare. O sărbătoare care, și astăzi, este la fel de enigmatică. Cu prilejul acestei sărbători, întreaga suflare se bucură, dar copiii o fac într-un mod aparte, urmărind  redescoperirea, cunoaşterea şi promovarea tradițiilor.


Сiteşte întregul articol>>

SFÂNTA LITURGHIE ÎN BISERICA PENITENCIARULUI DE FEMEI DE LA RUSCA

     În duminica a șaptesprezecea după Pogorârea Sfântului Duh, în Biserica cu hramul "Preacuv. Părinte Serghie de Radonej" din incinta Peniteciarului de femei din s. Rusca, r-n Hincesti, a fost săvîrșită slujba Sfintei Liturghii si acatistul Preacuv. Părinte Serghie de la Radonej, de către parohul Bisericii preotul militar protoiereul Valeriu MOCRICIUC. În timpul Sfintei Liturghii deținutele au împărtășit bucuria sfintei sărbători cerând iertare de la Dumnezeu pentru infracțiunile și păcatele săvîrșite și s-au învrednicit de  împărtășirea cu Sfintele Taine. După Sfânta Liturghie, parohul Bisericii a ținut un cuvânt de învățătură.


Сiteşte întregul articol>>

SFÂNTA LITURGHIE ÎN BISERICA PENITENCIARULUI DE FEMEI DE LA RUSCA

     În duminica a şaisprezecea dupa Pogorârea Sfântului Duh în Biserica cu hramul "Preacuv. Parinte Serghie de la Radonej" din incinta penticiarului de femei din s. Rusca r-n Hîncesti, s-a săvîrșit slujba Sfintei Liturghii de catre parohul Bisericii preotului militar protoiereul Valeriu MOCRICIUC. Dupa Sfânta Liturghie, s-a oficiat și un moleben de mulțumire, împreună cu acatistul Preacuviosului Parinte Serghie de la Radonej. În timpul sfintei Liturghii deținutele au impartașit bucuria sfintei sărbători cerând iertare de la Dumnezeu pentru fărădelegile și păcatele  săvârșite și s-au invrednicit de  împărtășirea cu Sfintele Taine. Dupa Sfânta Liturgie parohul Bisericii a ținut un cuvânt de învățătură, fiind felicitat de un grup de credincioase cu ocazia aniversării a 55 de ani.


Сiteşte întregul articol>>

ÎN A ZECEA DUMINICĂ DUPĂ POGORÂREA SFÂNTULUI DUH S-A SĂVÂRŞIT SFÂNTA LITURGHIE LA PARACLISUL "CUV.SERGHIE DE RADONEJ" DIN INCINTA PENITENCIARULUI DIN S. RUSCA

În a zecea Duminică după Pogorârea Sfântului Duh, în biserica cu hramul “Cuv.Serghie de la Radonej” din incinta penitenciarului de femei din s.Rusca, r-nul Hânceşti, s-a oficiat Sfânta şi Dumnezeieasca Liturghie de către parohului acestui sfânt locaş, protoiereul Valeriu MOCRICIUC. Înaintea de începerea sfintei Liturghii s-a săvârşit acatistul în cinstea ocrotitorului ceresc al acestui paraclis.


Сiteşte întregul articol>>

SFÂNTA LITURGHIE LA PARACLISUL "CUV.SERGHIE DE LA RADONEJ" DIN INCINTA PENITENCIARULUI DE FEMEI DIN S.RUSCA, R-NUL HÂNCEŞTI

 

În a noua Duminică după Pogorârea Sfântului Duh, în biserica cu hramul “Cuv.Serghie de la Radonej” din incinta penitenciarului de femei din s.Rusca, r-nul Hânceşti, s-a oficiat Sfânta şi Dumnezeieasca Liturghie de către parohului acestui sfânt locaş, protoiereul Valeriu MOCRICIUC. Înaintea de începerea sfintei Liturghii s-a săvârşit acatistul în cinstea ocrotitorului ceresc al acestui paraclis.

 

Сiteşte întregul articol>>

SFÂNTA LITURGHIE LA PENITENCIARUL RUSCA

            În a patra Duminică după Pogorârea Sfântului Duh, preotul militar, protoiereul Valeriu MOCRICIUC a săvârşit slujba Sfintei Liturghii în biserica „Cuv.Serghie de la Radonej” din incinta penitenciarului de femei din s.Rusca, r-nul Hânceşti.

            După citirea pericopei evanghelice, preotul paroh a ţinut un cuvânt de învăţătură deţinutelor despre importanţa rugăciunii în viaţa omului şi despre rugăciunea făcută pentru aproapele nostru.

       


Сiteşte întregul articol>>

ÎN PRIMA DUMINICĂ DUPĂ POGORÂREA SFÂNTULUI DUH S-A SĂVÂRŞIT SFÂNTA LITURGHIE LA PENITENCIARUL RUSCA

            În prima Duminică după Pogorârea Sfântului Duh, protoiereul Valeriu MOCRICIUC a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în paraclisul “Preacuviosul Serghie de la Radonej” din incinta penitenciarului de femei din s.Rusca, r-nul Hânceşti.

            Înainte de începerea Sfintei Liturghii, părintele paroh a săvârşit şi slujba acatistului în cinstea ocrotitorului sfântului locaş, iar după rugăciunea “Tatăl nostru…”, deţinutele şi-au împărtăşit bucuria sfintei sărbători, cerând iertare de la Dumnezeu pentru infracţiunile şi păcatele săvârşite, după care s-au învrednicit şi de împărtăşirea cu Sfintele Taine.


Сiteşte întregul articol>>

SFÂNTA LITURGHIE LA PENITENCIARUL RUSCA

            Cu binecuvântarea Prea Sfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, în a doua Duminică după Pogorârea Sfântului Duh, protoiereul Valeriu MOCRICIUC a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în paraclisul “Preacuviosul Serghie de la Radonej” din incinta penitenciarului de femei din s.Rusca, r-nul Hânceşti.


Сiteşte întregul articol>>

SFÂNTA ŞI DUMNEZEIASCA LITURGHIE LA PENITENCIARUL RUSCA ÎN DUMINICA A III-A DUPĂ RUSALII

            Cu binecuvântarea Prea Sfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, în a treia Duminică după Pogorârea Sfântului Duh, protoiereul Valeriu MOCRICIUC a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în paraclisul “Preacuviosul Serghie de la Radonej” din incinta penitenciarului de femei din s.Rusca, r-nul Hânceşti.

            Înainte de începerea Sfintei Liturghii, părintele paroh a săvârşit şi slujba acatistului în cinstea ocrotitorului sfântului locaş, iar după rugăciunea “Tatăl nostru…”, deţinutele şi-au împărtăşit bucuria sfintei sărbători, cerând iertare de la Dumnezeu pentru infracţiunile şi păcatele săvârşite, după care s-au învrednicit şi de împărtăşirea cu Sfintele Taine.


Сiteşte întregul articol>>

ÎN DUMINICA A VII-A DUPĂ PAŞTI S-A SĂVÂRŞIT SLUJBA SFINTEI LITURGHII ÎN PENITENCIARUL RUSCA

 

         În Duminica a VII-a după Sfintele Paşti, închinată celor 318 Părinţi care au participat la Sinodul I Ecumenic din Niceea (+325), preotul militar Valeriu Mocriciuc, a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica penitenciarului Rusca cu hramul „Sfântul Prea Cuvios Părinte Serghie de la Radonej.

         După citirea pericopei evanghelice, parohul a ţinut un cuvânt de învăţătură din istoria Bisericii, menţionând importanţa adunării ecumenice care avut loc în acea perioadă.

         De asemenea s-a făcut pomenire nou-adormitului Arhimandrit Nicandru (Munteanu), cerând de la Dumnezeu iertare păcatelor şi odihnă cu drepţii.

 


Сiteşte întregul articol>>

ÎN DUMINICA ORBULUI S-A SĂVÂRŞIT SFÂNTA ŞI DUMNEZEIASCA LITURGHIE ÎN BISERICA DIN PENITENCIARUL RUSCA

       Pe 20 mai 2012, în Duminica Orbului, în Penitenciarul Rusca, s-a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de către  protoiereul Valeriu MOCRICIUC. După citirea pericopei Evanghelice, parohul a ţinut un cuvânt de învăţătură despre vindecarea minunată pe care a săvârşit-o cu orbul Bartimeuю

         La finalul Sfintei Liturghii, s-a săvârşit un Te Deum de mulţumire şi de sănătate către patronul ceresc al Sfântului Locaş – Sfântul Preacuvios Părinte Serghei de la Radonej, cerând de la el mijlocire în faţa lui Dumnezeu pentru cei ce sunt în suferinţe.

         După săvârşirea Te Deum-ului, părintele Valeriu răspuns întrebărilor şi a dat sfaturi deţinutelor.


Сiteşte întregul articol>>

DEŢINUTELE PENITENCIARULUI RUSCA, ÎN PRIMA DUMINICĂ A POSTULUI MARE, AU PRIMIT TRUPUL ŞI SÂNGELE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS

           În prima Duminică a Postului Mare (Triumful Ortodoxiei) în  Biserica cu hramul "Preacuviosul Serghie de la  Radonej" din incinta Penitenciarului de femei din s. Rusca, raionul Hâncesti, preotul militar Valeriu MOCRICIUC, a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.

            După citirea pericopei evanghelice, parohul a ţinut un cuvânt de învăţătură asupra pericopei evanghelice, explicând şi făcând diferenţa între idol şi icoana, când au fost stabilite canoanele în privinţa cinstirii icoanele şi multe alte lucruri interesante pentru deţinute.

            După rugăciunea "Tatăl nostru...", deţinutele au primit Trupul şi Sângele Domnului Nostru Iisus Hristos după ce au făcut o spovedanie sinceră şi cu părere de rău de săvârşirea păcatelor.


Сiteşte întregul articol>>

ÎN DUMINICA IERTĂRII DEŢINUTELE AU PARTICIPAT LA SFÂNTA LITURGHIE DIN BISERICA "PREA CUVIOSUL SERGHIE DE LA RADONEJ" DIN INCINTA PENITENCIARULUI RUSCA, R-NUL HÂNCEŞTI

            În Duminica Lăsatului sec de brânză (a izgonirii lui Adam din Rai) în  Biserica cu hramul "Preacuviosul Serghie de la  Radonej" din incinta Penitenciarului de femei din s. Rusca, raionul Hâncesti, preotul militar Valeriu MOCRICIUC, a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.

            După citirea pericopei evanghelice, parohul a ţinut un cuvânt de învăţătură deţinutelor prezente despre modul de obţinere a Împărăţiei lui Dumnezeu şi că pentru a moşteni Împărăţia Cerurilor este nevoie de pocăinţă şi nevoinţă din partea fiecaruia dintre noi.


Сiteşte întregul articol>>

ÎN DUMINICA ÎNFRICOŞATEI JUDECĂŢI S-A OFICIAT SLUJBA SFINTEI LITURGHII ÎN BISERICA PENITENCIARULUI RUSCA

         Pe 19 februarie 2012, în Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, în Penitenciarul Rusca, s-a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de către  protoiereul Valeriu MOCRICIUC. După citirea pericopei Evanghelice, parohul a ţinut un cuvânt de învăţătură despre Înfricoşata Judecată, despre răsplata şi judecata dreaptă a Judecătorului Suprem, despre Judecata Particulară şi Universală şi posibilitatea mântuirii fiecărui credincios prin credinţă şi faptele bune săvârşite în această viaţă.


Сiteşte întregul articol>>

ÎN DUMINICA VAMEŞULUI ŞI A FARISEULUI, S-A SĂVÂRŞIT SFÂNTA ŞI DUMNEZEIASCA LITURGHIE ÎN BISERICA PENITENCIARULUI RUSCA

Pe 05 februarie 2012, în Duminica Vameşului şi a Fariseului, în Penitenciarul Rusca, s-a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de către Protoiereu Valeriu MOCRICIUC. După citirea pericopei Evanghelice, parohul a ţinut un cuvânt de învăţătură la pilda rostită de Mântuitorul, a Vameşului şi a Fariseului.

La finalul Sfintei Liturghii, s-a săvârşit un Te Deum de mulţumire şi de sănătate pentru deţinute, unde s-au adus rugăciuni şi pentru uşurarea greutăţilor şi nevoilor pe care le întâmpină. 


Сiteşte întregul articol>>

CONCEPTUL SOCIAL AL DEPARTAMENTULUI EPARHIAL ACTIVITATE SOCIALĂ ŞI CARITATE


Сiteşte întregul articol>>

DEPARTAMENTUL EPARHIAL ACTIVITATE PASTORALĂ ÎN INSTITUŢIILE PENITENCIARE


Сiteşte întregul articol>>

DEPARTAMENTUL EPARHIAL ACTIVITATE PASTORALĂ PENTRU FORŢELE ARMATE ŞI ORGANELE DE DREPT


Сiteşte întregul articol>>

DEPARTAMENTUL EPARHIAL PROBLEME LITURGICE ŞI DE PASTORAŢIE


Сiteşte întregul articol>>

DEPARTAMENTUL EPARHIAL ACTIVITATE CULTURALĂ ȘI ACTIVITATE PASTORALĂ PENTRU TINERET


Сiteşte întregul articol>>

DEPARTAMENTUL EPARHIAL RELAŢII CU MASS-MEDIA


Сiteşte întregul articol>>

DEPARTAMENTUL EPARHIAL ÎNVĂŢĂMÂNT RELIGIOS ŞI CATEHIZARE


Сiteşte întregul articol>>

DEPARTAMENTUL EPARHIAL MĂNĂSTIRI ŞI VIAŢĂ MONAHALĂСiteşte întregul articol>>

DEPARTAMENTUL EPARHIAL ACTIVITATE SOCIALĂ ŞI CARITATE


Сiteşte întregul articol>>